BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
https://godblesstheusabible.com/
Trump Bible

Kissé álszent Donald Trump Bibliája

Kínában nyomtatják a volt elnök Isten áldja Amerikát Biblia című kötetét. Ezzel csak két gond van: a kisebb az, hogy Donald Trump rengeteget kereshet rajta, a nagyobb az, hogy ellentmond a politikus kampányüzenetének, miszerint Kínát minden értelemben vissza kell szorítani a világszínpadról.

Az amerikai politikai elit konszenzusa szerint az Egyesült Államok legnagyobb gazdasági kihívója Kína. A republikánusok, élükön Donald Trumppal, és a demokraták egymást túllicitálva próbálják meggyőzni a választókat, hogy az ázsiai állammal szakítani kell, és mindent meg kell tenni azért, hogy ne veszélyeztesse az amerikai princípiumot a világban.

https://godblesstheusabible.com/
Trump Bible
Kínában nyomtatják Donald Trump "God Bless the USA Bible" című kötetét.
Kínában nyomtatják Donald Trump God Bless the USA Bible című kötetét / Fotó: godblesstheusabible.com

Jól példázza ezt a kínai villanyautók importjának esete. Amint Joe Biden elnök 102,5 százalékos vámot vetett ki ezekre, Donald Trump bejelentette, hogy márpedig ő ezt 200 százalékra emeli az újbóli megválasztása esetén.

Donald Trump bort iszik és vizet prédikál

Ezek után roppant furcsa, amire a The Associated Press bukkant. Az amerikai hírügynökség bizonyítékot talált arra, hogy Donald Trump God Bless the USA Bible, azaz Isten áldja Amerikát Biblia című könyvének 120 ezer példányát a kínai Hangcsou városban nyomtatták február–márciusban, csupán két hónappal a republikánus politikus fenti ígérete előtt. 

A nyomda megerősítette az értesülést, ami nem meglepő, mivel Kínában sok Biblia készül. A politikus az elnöksége alatt ugyanis mentesítette a vámok megfizetése alól a Kínából származó vallásos írásokat, köztük a Bibliát. 

A kötetek összesen 342 ezer dollárba kerültek a vámpapírok szerint, azaz a könyvek darabjának ára nem érte el a három dollárt (1100 forint). Ezzel szemben legalább 59,99 dollárért (21 800 forint) árulják őket az amerikaiaknak. A volt elnök kézjegyével ellátott példányért pedig ezer dollárt kell fizetni. 

Az összes példány eladásával tehát akár 7 millió dollárt is kereshet az értékesítő oldal és Trump cége. A könyvet ugyanis csak egy weboldal árusítja, amely azt állítja, hogy Trump nevét és képét a CIC Ventures licence alapján használja. Az utóbbi 300 ezer dollárt keresett a Bibliához kapcsolódó jogdíjakkal az augusztusi pénzügyi kimutatás szerint, amelyből az is kiderül, hogy a tulajdonosa maga a republikánus elnökjelölt.

Döbbenetes Donald Trump Bibliája

Donald Trump öt éve nevezte meg kedvenc könyveként a Bibliát. Az először tavasszal megjelent Trump-féle kiadás a Szentíráson túl tartalmazza az amerikai alkotmányt, a Függetlenségi Nyilatkozatot, a Jognyilatkozatot, a hűségesküt, valamint Lee Greenwood countryénekes legismertebb dalának szövegét.

A kötet legfrissebb változata a Trump ellen július 13-án elkövetett merényletnek állít emléket. A borítón Donald Trump neve szerepel „A nap, amikor Isten közbelépett” felirat felett. Az AP szerint a feliratot a Biblia gyártása után pecsételték rá.

Tim Wildsmith baptista pap szerint a kiadás rendkívül ócska minőségű. A borító műbőrből készült, a szavak több helyen összemosódtak, az oldalak ragadtak és széthasadtak, amikor el akarta választani őket egymástól, továbbá nem tartalmazta, hogy ki és hol nyomtatta a könyvet.

Megdöbbentett, hogy milyen rossz minőségű. Számomra ez azt mondja, hogy inkább a pénz szeretetéről, mint a hazánk szeretetéről szól.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.