BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lázár János is megszólalt a HÉV ügyében: Vitézy nem teszi zsebre, amit kapott

A miniszter szerint Vitézy Dávid nem lehet tárgyalópartner. Lázár János azt is leszögezte, hogy Budapestet csak a kormány fejlesztette az elmúlt években, a városnak nincs gazdája.

Lázár János építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalán szólalt meg a HÉV és Budapest ügyeiről, és cáfolta, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium vagy a MÁV vezetésében bárki bármilyen döntést hozott volna a HÉV működésével vagy menetrendjével kapcsolatban, minden más állítás tehát nettó hazugság.

MJA_3859, Lázár János
Fotó: Mészáros János

Nem hajlandó Vitézyvel tárgyalni Lázár János

A tárcavezető ugyanakkor felidézte, hogy a kormány arról döntött: több százmilliárd forintból fejleszti a HÉV pályáját és járműparkját. Lázár János hozzátette, hogy a jövőben a közlekedési kormányzat sehol és semmiről nem kíván Vitézy települési képviselővel egyeztetni. Ezt a miniszter azzal indokolta, hogy 

aki a hazugságokban az élen jár; aki elveszítette a főpolgármester-választást, pedig minden segítséget megkapott ahhoz; aki most, a Fidesz után Magyar Péter seggét nyalja, nem lehet tárgyalófél.

Lázár János bejegyzésében arról is írt, hogy bár Budapest a világ legszebb fővárosa, évek óta gazdátlan, ezért lepusztult, koszos, a közlekedésre alkalmatlan, szétesett, élhetetlen. Ennek oka az szerinte, hogy Budapestet tönkretették, mégpedig pont azok, akik a város értőjeként, féltőjeként és megmentőjeként tetszelegnek. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Budapestet az elmúlt években csak a kormány fejlesztette, miközben a világpolgár urbanisták, ilyen-olyan, szakértelemmel nem rendelkező szakértők, városmakettek utcáin felnövő, a Facebookot látványtervekkel kitapétázó ifjak semmit sem tettek a városért.

Végezetül megígérte, hogy fejlesztik a fővárost, eltakarítják a szemetet, rendbeteszik a közlekedést, és megcsinálják a korábban mások által csak ígért HÉV-járműbeszerzéseket és -pályafelújításokat is. 

Aki ebben nem tud, vagy nem akar partner lenni, hazugságaival legalább ne gátolja ezt a munkát!

– zárta bejegyzését Lázár János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.