BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hazánkban már évek óta jelen van a Primark-gyilkos diszkontáruház, Angliában már megszorongatta az olcsó ír márkát

A brit lapok meglepve veszik tudomásul, hogy erős kihívója akadt a Primarknak, és messze nem csak a szigetországban. A Miniso hazánkban is jelen van, mégpedig régebb óta, mint a Primark.

Egyre jobban elcsábítja a költségtudatos vásárlókat a Primarkból a kínai kiskereskedelmi lánc, a Miniso, melyet ugyan csak 2013-ben alapított meg egy kínai üzletember egy Japánban tett nyaralásából inspirálódva, mára mégis több mint hatezer bolttal rendelkezik a világ száznál is több országában– állítja meglepetten a brit Metro cikke.

Gare De Lyon's Cultural And Economic Significance, miniso, primark,
A Miniso egyre több brit szívét hódítja el / Fotó: NurPhoto via AFP

A Miniso kínálatáért nem kell messzire utazzunk

A lap rámutat, Angliában régóta a hazánkban nemrég megjelenő Primark volt az első számú választás azon vásárlók számára, akik olcsón akartak megfelelő minőségű termékekhez jutni, az elmúlt időszakban viszont egyre nagyobb figyelmet kap a kínai Miniso: a szigetországban egyelőre még relatíve ismeretlen lánc ugyanis sok esetben még a régi motoros vetélytársánál is jobb árakat tudni kínálni vevői számára.

A Metro cikke szerint a Miniso brit üzleteiben 1 angol fontos áron (480 forint) már akár ételtároló dobozokat is lehet kapni, 2,5 font (1200 forint) környékén pedig már rengeteg féle halloween-i dekoráció közül is lehet válogatni. A Miniso termékkínálatának megismeréséhez ugyanakkor nem kell Nagy-Britanniáig utazni: 

a Miniso 2019 óta ugyanis hazánkban is jelen van, mégpedig 8 üzlettel, viszont ezek mindegyike a főváros területére koncentrálódik.  

Azt viszont érdemes kiemelni, hogy (legalábbis a bolt online felülete szerint) a halloweeni kínálat itthon már nem annyira széles, mint a szigetországban: ebben a kategóriában négyezer forint alatt gyakorlatilag nem találni termékeket, az igazán kedvező árú darabok pedig már el is fogytak – igaz, a nem ünnepi termékek közül vezeték nélküli egeret háromezer forintért, számos-betűs lufikat hatszáz forintért, a külföldön roppant népszerű zsákbamacskákat pedig, amik egy-egy bizonyos termékkategóriából tartalmaznak valamilyen terméket, már pár ezer forintért lehet kapni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.