BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Canonization mass for 14 new saints at the Vatican ukrajna

Négyszázmilliós fegyvertámogatással lepte meg Ukrajnát Washington – de fontos kérdésben nem engedett

A védelmi miniszter meglepetéslátogatásakor óriási ajándékot hozott Kijevbe. Ukrajna ugyanis egy újabb, több százmillió dolláros fegyvercsomagot kap az USA-tól.

Az Egyesült Államok 400 millió dollár értékű új katonai segélycsomagot különített el Ukrajna számára – jelentette be Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter október 21-i kijevi látogatása során.

Canonization mass for 14 new saints at the Vatican ukrajna
Lloyd Austin kijevi látogatása során egy újabb óriástámogatást jelentett be Ukrajna számára / Fotó: Anadolu via AFP

A The Kyiv Independent értesülései szerint még nem ismert, hogy pontosan mit tartalmazna a hétfőn bejelentett szállítmány, Austin azonban elmondta, hogy lőszert, katonai felszerelést és fegyvereket is – nagy hatótávolságú ütegekre azonban nem adtak engedélyt.

Az amerikai elnökválasztástól retteg Ukrajna

A Pentagon vezetője egy meglepetésszerű látogatás keretében érkezett Kijevbe, hogy a továbbra is bizonytalan novemberi elnökválasztás előtt még egyszer tárgyalni tudjon az ukrán kormánnyal a Biden-kormány – és akár az Egyesült Államok – utolsó segélycsomagjának tartalmáról.

Zelenszkij és kabinetje ugyanis attól tart, hogy ha Donald Trump, a republikánusok jelöltje nyeri meg a választásokat, akkor megvonhatja a hazájának nyújtott, bőkezű katonai és pénzügyi támogatásokat. Ez arra kényszeríthetné az egyre nagyobb harctéri kudarcokat elszenvedő országot, hogy a tárgyalóasztalhoz üljön Moszkvával.

Azonban a demokrata Kamala Harris győzelme sem garantálná azt, hogy Kijev a következő években is az amerikai hadiipar kegyeltje maradjon, mivel az orosz–ukrán háború egyre népszerűtlenebb a megosztott és gazdasági problémákkal küzdő USA-ban, és hatalma megtartása érdekében ő is visszafoghatná a keletre küldött segélycsomagokat.

Az USA nem állt be Ukrajna lódítása mögé: Austin szerint nincsenek koreaiak az ukrán fronton

Úgy tűnik, az ukránok újabb dezinformációs trükkje omlik össze: nincsenek észak-koreai katonák az ukrán fronton.

 

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.