BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor Párizsban tárgyal Macronnal

A miniszterelnök a révkomáromi migrációs csúcstalálkozóról érkezik majd Párizsba. Orbán Viktor és Emmanuel Macron többek között az energia-, a védelempolitika és a közlekedés területéről fog tárgyalni.

Munkavacsorára hívta meg Párizsba Orbán Viktor miniszterelnököt Emmanuel Macron francia államfő kedd estére – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Hozzátette: Orbán Viktor a révkomáromi szlovák–magyar–szerb migrációs csúcstalálkozóról érkezik majd Párizsba, az Élysée-palotába.

Emmanuel Macron vacsorára hívta Orbán Viktort, több mindenről is fognak tárgyalni
Emmanuel Macron vacsorára hívta Orbán Viktort, több mindenről is fognak tárgyalni / Fotó: AFP

A francia elnöki hivatal közlése szerint a munkavacsora fél 9-kor kezdődik. A francia sajtó – szintén az államfői hivatalra hivatkozva – azt írta, Orbán Viktor és Emmanuel Macron megbeszélésére Magyarország soros EU-elnöksége keretében kerül sor, és lehetőséget ad a következő, Budapesten rendezendő uniós csúcs, illetve az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójának előkészítésére. A munkavacsorán 

a két vezető áttekinti a magyar–francia kétoldalú kapcsolatokat is, 

különösen az energia-, a védelempolitika és a közlekedés területén – írják.

Orbán Viktor nagy körútja

Orbán Viktor a múlt héten bejelentette, hogy több magas rangú találkozón is részt fog venni. A miniszterelnök korábban Brüsszelben azt írta: sürgetni fogja, hogy Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök az egész Európai Unió nevében minél hamarabb kezdjen tárgyalni az oroszokkal. Vélhetőleg erről is fog tárgyalni a két vezető Párizsban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.