BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb két ukrán falut foglaltak el az orosz tankok

A háború mostani szakaszában több fronton is visszavonulásra kényszerülnek az ukrán katonák. Kedden a Zselanne Pervoje és Sztelmahivka is orosz kézre került.

Az orosz-ukrán háború elmúlt napjai többségében az oroszok sikereiről szólnak. Hétfőn Donyeck környéki falu elfoglalását jelentették be, keddre virradó éjjel pedig Toreck is félig az orosz csapatok kezére került. A sorminta folytatódott, ezúttal Luhasznk mellett foglaltak el két ukrán falut az orosz tankok – írta az Unian ukrán hírügynökség.

Russian invasion of Ukraine
orosz-ukrán háború
Orosz katonai sikerekről szólnak a hírek az elmúlt napokban, két újabb ukrán falu elesett / Fotó: AFP

Az előrenyomuló orosz hadsereg elfoglalta Zselanne Pervoje és Sztelmahivka falvakat. Zselanne Pervoje a Donyecki terület Pokrovszkij körzetében fekszik, Sztelmakhivka pedig a Luhanszki területen található. Az orosz csapatok ezen kívül Makszimilianovka térségében is sikereket értek el, a következő napokban ez a falu is eleshet.

Az ukrán hadsereg a fenti frontvonalak mellett máshol is visszavonulásra kényszerült. A 72. gépesített dandár új parancsnoka, Olekszandr Okhrimenko legújabb jelentésében úgy fogalmazott, hogy nem sikerült minden sebesült ukrán védőt evakuálni Vuhladarból. A Donyecki területen fekvő, a háború előtt még 15 ezres városban az elmúlt időszakban véres harcok dúltak, a városnak kevesebb mint 100 lakosa maradt, és október elején került az oroszok fennhatósága alá.

Denisz Popovics katonai megfigyelő kedden úgy nyilatkozott, hogy ha az orosz hadsereg sikerrel jár Vuhladar környékén, akkor rövid úton Kurahovát is bekerítés veszélye fenyegeti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.