BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ínyencségekkel várják a vendégeket az Országos Étterem Héten – ennyibe kerül a menü

Háromfogásos, különleges menükkel várják a gasztrovilág szerelmeseit októberben. Az Országos Étterem Héten több száz étterem vesz részt, köztük Michelin-csillagosak.

Elstartolt a két és fél hétig tartó Országos Étterem Hét csütörtökön. Az október 10–27. közötti rendezvényen országszerte több mint 190 étterem várja meghatározott, kedvező árú menükkel azokat, akik asztalt foglalnak. Az éttermek között számos a magyar gasztrovilág legjobbjai között található, tizenegyen a Michelin ajánlókatalógusában is szerepelnek – írta csütörtöki közleményében az Országos Étterem Hét.

Traditional,Hungarian,Goulash,Soup,With,A,Beautiful,Serving,In,The
Ínyenc fogásokkal vár az Országos Étterem Hét
Ínyenc fogások kóstolhatók az Országos Étterem Héten / Fotó: Shutterstock

Ennyibe kerülnek a menük az éttermekben

Az éttermek kifejezetten a rendezvényre állítják össze a háromfogásos menüsoraikat, amelyeket egyedi, fix áron kínálnak.

Az árak nem nőttek a tavaszi szezon óta, így

  • a top kategóriában 5 900 forinttól,
  • a prémium kategóriában 7 900 forinttól,
  • az exkluzív besorolású éttermekben pedig 9 900 forinttól lehet elérni a menüket, szervizdíjjal együtt.

A fogások között szerepel kakasgulyás, fácánesszencia, bárány consommé bárány raviolival, rántott malacfül, hortobágyi Angus rib-eye steak, Wagyu marha, őz carpaccio, szarvasbélszín, BBQ lazac, Szent Jakab-kagyló, vörös tonhal, mákos gubás tiramisu, csokoládés szarvasgombával. Egyes éttermek pedig szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékot is kínál.

Az esemény kizárólag előzetes asztalfoglalással látogatható.

Az őszi Országos Étterem Héten részt vevő, Michelin-ajánlással rendelkező éttermek a következők:

  • A Konyhám Stúdió 365 (Fonyód),
  • Costes Downtown,
  • Hoppá! Bistro,
  • Lokal47 (Kéthely-Balaton),
  • Macok bisztró (Eger),
  • Mák étterem,
  • Moszkvatér bisztró,
  • Spago by Wolfgang Puck,
  • UMO Restaurant,
  • Végállomás Bistro & Wine (Miskolc),
  • Zip’s (Miskolc).

 

Huszonegyezer forintba került a marhapörkölt – az étterem elmagyarázta, miért

Nem kérte az étlapot, majd nem tudta kifizetni a huszonegyezer forintba kerülő ebédjét egy férfi, akitől ezért zálogba elkérték a kocsikulcsát. A Fejér vármegyei étterem elmagyarázta, miért kerül ennyibe a marhapörkölt: az egyedülálló, prémium minőségi húst két napig, nagyon lassan párolják, és nem tudnak belőle egyszerre sokat készíteni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.