BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lezárták a rakpart egy részét, rendőrök irányítanak – de nem baleset miatt

Filmforgatás miatt lezárták a budai alsó rakpart egy szakaszát, a Rákóczi hídtól északra található Pázmány Péter sétányt. A BKK tudatta, hogy a forgalmat rendőrök irányítják a rakpart ezen részén.

Filmforgatás miatt lezárták a budai alsó rakpart egy szakaszát, a Rákóczi hídtól északra található Pázmány Péter sétányt. A BKK tudatta, hogy a forgalmat rendőrök irányítják, a helyszínt érintő buszok pedig terelve közlekedtek.

rakpart, lezárták, rendőrség
Lezárták a rakpart egy részét: nem baleset, hanem forgatás miatt / Fotó: Róka Dániel

A beszámolók szerint az érintett területen csak araszolva lehet haladni. Közösségi oldalán a BKK Info később arról számolt be, hogy a 107-es és a 154-es autóbusz újra az eredeti útvonalon közlekedik.

Szintén a fővároshoz kapcsolódó hír, hogy 

a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója ezen a hétvégén az Erzsébet híd megtisztításával befejezi a budapesti hidak őszi takarítását.

Az FKF munkatársai – igazodva a híd hétvégi forgalmi jellemzőihez – október 26-án szombaton, 6.30 és 13.30 között az Erzsébet híd Budáról Pestre vezető oldalát, 27-én vasárnap, 6.30 és 13.30 óra között a híd Pestről Budára vezető oldalát tisztítják meg környezetkímélő tisztítószerrel, magasnyomású, vizes technológiával.

Az FKF ezúton is kéri a hidakon az adott időszakban közlekedőket, hogy figyeljenek az ott dolgozó munkagépekre, és vigyázzanak a területen dolgozó, közfeladatot ellátó munkatársaikra.

A hídmosási munkák részei az éves, előre tervezett köztisztasági feladatoknak, amelyek során a Budapesti Közművek évi két alkalommal, tavasszal és ősszel, környezetkímélő tisztítószerrel, magasnyomású, vizes technológiával megtisztítja Budapest kiemelt forgalmú hídjait.

Óraátállítás 2024: minden, amit tudni kell a vasárnapi átállásról

Vasárnap újra hajnali 3 óráról 2 órára állítjuk át óráinkat, ez pedig sokszor kavarodást és fennakadást eredményez. Szerencsére sokakat csak abban érint az óraátállítás, hogy egy órával többet alszanak, viszont a tömegközlekedésben okozhat fennakadást, ezért a BKK és a MÁV már előre jelzi, mely járatokon lesznek változások.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.