BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Defektet kapott egy Ryanair-gép, egy repteret le kellett zárni – videó

Leszállás után kapott defektet a Ryanair egyik repülőgépe, ami miatt az egész repteret le kellett zárni. Az utasok és a személyzet biztonságban el tudta hagyni a fedélzetet, de a Ryanair-gépet még nem sikerült eltávolítani a reptérről.

A Ryanair egyik járata gumidefektet szenvedett leszállás után a Bergamo-Orio al Serio repülőtéren. A repülőtér ideiglenesen bezárt, hogy a helyszínt megtisztítsák, és a repülőgépet eltávolítsák. Az incidens nem okozott sérüléseket, de késések és fennakadások voltak a repülőtéri forgalomban. 

Ryanair
Defektet kapott egy Ryanair – egy egész repteret le kellett zárni emiatt / Fotó: Photononstop via AFP

Az eset reggel 8 óra körül történt, amikor a gép éppen a kifutópályát hagyta volna el. A fedélzeten lévő utasok és a személyzet biztonságban hagyták el a gépet, és senki sem sérült meg. 

Bár az incidens nem okozott jelentős károkat, 

az összes induló és érkező járatot felfüggesztették a pálya megtisztításának idejére. A tűzoltók azonnal megkezdték a munkálatokat, hogy eltávolítsák a repülőgépet, és biztosítsák a pálya újranyitását.

Példa nélküli, amit a Ryanair és a Wizz Air tett augusztusban

Ellepték az európai reptereket az utazni vágyók a nyár utolsó hónapjában, alaposan fellendítve a diszkont-légitársaságok forgalmát. A Ryanair és a Wizz Air utasszáma is csúcsot döntött augusztusban.

A piacvezető ír fapados 20,5 millió jegyet adott el járataira, 8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Augusztus ezzel minden idők legerősebb hónapja volt a Ryanairnél, és egymás után a második, amikor 20 millió feletti utasforgalmat regisztrált. Augusztusban több mint 111 800 járatot indított a társaság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.