BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország a légterek őrzője!

A miniszter a Saab vállalat linköpingi gyárában szándéknyilatkozatot írt alá Micael Johansson vezérigazgatóval, amelynek értelmében kiterjedt, a mostaninál szorosabb együttműködés jön létre Magyarország és a svéd vállalat között.

Magyarországnak mint a NATO elkötelezett tagjának alapvető érdeke a szoros stratégiai, védelmi együttműködés a Saabbal. A svéd vállalattal folytatott tárgyalásoknak köszönhetően a meglévő haditechnikai együttműködésen túl katonai képességeink közös fejlesztése is erősíti mindkét ország biztonságát – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf
Fotó: Máthé Zoltán

A miniszter a vállalat linköpingi gyárban szándéknyilatkozatot írt alá Micael Johanssonnal, a Saab vezérigazgatójával, amelynek értelmében kiterjedt, a mostaninál szorosabb együttműködés jön létre Magyarország és a svéd vállalat között.

A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, hogy Magyarország a svéd Saabot kulcsfontosságú partnernek tekinti a Magyar Honvédség modernizációs programjában, és emlékeztetett arra, hogy csaknem két évtizede védik Gripenek a magyar, több szomszédos ország – Szlovákia, Szlovénia, Horvátország – és háromévente a balti államok légterét. 

2025-ben negyedik alkalommal fogják a magyar Gripenek ezt a feladatot ellátni, jelentősen hozzájárulva a magyar emberek, valamint a NATO és az EU biztonságához – idézte a minisztert a tárca közleménye. A tájékoztatás szerint Szalay-Bobrovniczky csütörtök délután újra Brüsszelben tárgyal, hogy a NATO védelmi miniszteri értekezletén képviselje Magyarország érdekeit.

Toborzást hirdetett a magyar honvédelmi miniszter

Tartalékos toborzást hirdetett a honvédelmi miniszter Magyarországon. Hazánkban már hét tartalékos ezred működik a hivatásos katonák mellett. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, hogy a tartalékosoknak évi egy hét kiképzésen kell részt venniük, ezért évi bruttó 600 ezer forintot kapnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.