BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó Péter megszólalt a Tel-Avivban dolgozó magyarokról

Irán majdnem 200 rakétával lőtte Izraelt kedd este. Arról megoszlanak az információk, hogy a támadás mennyire volt sikeres. Izrael szerint a beérkező töltetek többségét elhárították, miközben Irán rengeteg becsapódásról adott közre híreket. Szijjártó Péter elmondta, hogy a tel-avivi magyar követség dolgozói biztonságban vannak.

Az Izraelt ért súlyos rakétatámadást követően konzultáltunk a tel-avivi nagykövetségünket vezető ügyvivővel, miután lefújták az egyórányi légiriadót; a nagykövetségen dolgozó munkatársak és családjaik jól vannak – közölte a Szijjártó Péter a Facebook-oldalán kedd este.

szijjártó péter
Szijjártó Péter közölte, hogy a tel-avivi magyar követségek senki nem sérült meg / Fotó: Szijjártó  Péter / Facebook

Szijjártó Péter azt írta, 

jelenleg 426 konzuli védelemre regisztrált magyar állampolgár tartózkodik Izraelben.

Azt kérik, hogy aki bajba kerül, azonnal lépjen kapcsolatba a tel-avivi képviselettel vagy a Külügyminisztérium Call Centerével.

Továbbra is arra kérünk mindenkit, hogy csak abszolút halaszthatatlan esetben utazzon a térségbe, és mindenképpen regisztráljon indulás előtt konzuli védelemre

– hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Terroristák kezdtek tombolni Izraelben, miközben Irán rakétaesőt zúdít az országra

A fejetlenség közben támadás történt Izrael fővárosában. Terroristák jelentek meg egy tel-avivi vasútállomáson, ahol tüzet nyitottak a civilekre. Sokan meghaltak és megsebesültek.

Irán rakétatámadást hajtott végre kedden este Izrael ellen, megtorlásként a Gáza-övezetet és a Teherán támogatta Hamászt és Hezbollahot ért izraeli csapások miatt. A rakéták számáról a támadás közepette különböző becslések láttak napvilágot, még ötszázról is lehetett olvasni, a támadás lezárulta után a Times of Izrael 180-ról írt. Izrael, Jordánia és Irak légterét a támadás idejére lezárták. Az első jelentések szerint legalább két ember megsérült a támadásban, Ciszjordániában egy palesztin meghalt, ugyanakkor Tel-Avivban tíz áldozatot követelt egy terrortámadás.

Megbolondult az olaj ára Irán rakétazápora miatt

Néhány órára pánikba estek a tőzsdei kereskedők a nyílt iráni-izraeli háború hírére kedden. Felszökött az olaj ára és estek a részvények, az arany árfolyama pedig mindenkori rekordját ostromolta. A meglepő, hogy utóbbiakból a legnagyobb kárt a technológiai szektor szenvedte el. Idővel valamelyest megnyugodtak a piacok és az olaj ára például korrigálásba kezdett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.