BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tiborcz István nem hagyta szó nélkül Magyar Péter vádjait: "Nézz utána a valóságnak"

Magyar Péter a közösségi médiában kritizálta élesen Tiborcz Istvánt. A vállalkozó visszaüzent a politikusnak.

„Tiborczék mintegy 30 milliárd forint adót kerültek el a 2017-es jogszabály-módosításnak köszönhetően. Nem elég, hogy 100 milliárdokat kap az apósától, de még az adófizetés alól is mentesítik” – írta egyebek mellett Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a Tiborcz István vállalkozásait és vagyonát firtató, egyben Orbán Viktor miniszterelnököt célzó Facebook-posztjában.

Tiborcz
Tiborcz István nem hagyta szó nélkül Magyar Péter vádjait

Tiborcz István azonban nem hagyta szó nélkül a nyilvánosság előtti támadást. Egy friss bejegyzésben arról számolt be, hogy vállalata milliárdokat költött műemléki épületek felújítására, miközben arányában kevés adót igényelt vissza.

„Büszke vagyok arra, hogy a BDPST Group az elmúlt években több mint 90 milliárd forintot költött olyan műemléki épületek felújítására és megmentésére, mint a turai kastély, a Dorothea Hotel épületegyüttese vagy az Adria-palota, visszaállítva eredeti szépségüket és megőrizve azokat a következő generációknak” – írta a vállalkozó a LinkedIn profilján.

A vállalkozó hozzátette, hogy a hatályos adózási törvények adta lehetőséggel élve az elmúlt hét év során összesen ennek az összegnek a töredékét, 2,8 milliárd forintot érvényesített a cég társasági adókedvezményként, miközben a BDPST csoport és vállalatai csak 2023-ban több mint 15 milliárd forint adót fizettek be különböző adónemeken keresztül (jövedelmet terhelő adók és ágazatspecifikus adók formájában) a magyar költségvetésnek és az érintett önkormányzatoknak.

Kedves Magyar Péter, neked pedig azt javaslom, hogy mielőtt posztolsz valamiről, nézz utána alaposabban a tényeknek, a valóságnak. Mindenkinek jobb lenne, ha az agresszívan vádaskodó, szenzációhajhász megnyilvánulásaid helyett végre Te is az értékteremtés mezejére lépnél

 – zárta sorait Tiborcz István.

Egymillió forintos minimálbér: Magyar Péter valamiről megfeledkezett, vagy nem is hallott róla – szóltak neki a vállalkozók

Luxemburgi minimálbért ígér Magyar Péter és a Tisza Párt. Hogy ez mennyire életszerű, azt mindenki döntse el maga. Viszont ha komolyan vesszük a Tisza Párt bejelentését, akkor az egymillió forintos minimálbérnek van egy eleme, amely meglehetősen furcsa, és zavart okozhat a munkáltatók és a munkavállalók oldalán is. Ezt Magyar Péter vagy elfelejtette, vagy nem is hallott róla, de most a vállalkozói oldal emlékeztette rá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.