BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Trump

Ki lehet a rejtélyes francia, aki 28 millió dollár értékben fogadott Trump győzelmére?

A közvélemény-kutatási adatok és a fogadóirodák esélyei gyakran eltérnek egymástól. A Polymarket online fogadási portálon egy rejtélyes francia befektető 28 millió dollárt tett Trumpra. Ha nyer, 46 millió dollárt kaszálhat.

A Polymarket nevű szerencsejáték-oldal titokzatos fogadója, aki nagy összegű fogadásokat kötött Trump választási győzelmére, francia állampolgár, és az elnökválasztási versenyről alkotott személyes véleménye alapján foglalt állást – idézi a Reuters a Polymarket közleményét.

Trump
Trump  mosolyog – a választást nem a fogadóirodák döntik el / Fotó: AFP

A weboldal szerint négy fiók fogadott nagy összegben Trump győzelmére, és e fogadások teljes potenciális kifizetése a csütörtöki állás szerint 46 millió dollár volt. A The New York Times című lap értesülései szerint a rejtélyes fogadó négy felhasználónév alatt (Fredi9999, Theo4, PrincessCaro, Michie) összesen 28 millió dollár értékben fogadott a republikánus jelölt elnökválasztási győzelmére. 

A fogadóirodák teljesen más módszertan alapján számolják az oddsokat, mint a közvélemény-kutatások. Egy-egy nagyobb összegű fogadás – például most Trumpra – jelentősen eltérítheti az esélyeket. 

Az örök kérdés persze az, hogy a tudományos módszertan alapján készült felmérések vagy a piaci vélemény az, amely pontosabban képes megjósolni egy-egy esemény végkimenetelét. 

Trump tarol a fogadóiroda szerint

A közvélemény-kutatások gyakorlatilag holtversenyt jeleznek Kamala Harris alelnök és Donald Trump volt elnök között. A Polymarketen azonban Trump esélyei az elmúlt hetekben 64 százalékra emelkedtek Harris 36 százalékával szemben.

Az online fogadási oldal közölte, hogy felvette a kapcsolatot a francia állampolgárral, aki széles körű kereskedési tapasztalattal és pénzügyi szolgáltatási háttérrel rendelkezik. Az oldal vizsgálata megállapította, hogy a francia magánszemély „a választásokkal kapcsolatos személyes nézetei alapján” kriptovaluta-alapú fogadásokat kötött. 

A Polymarket szerint az eddigi vizsgálat során nem találtak olyan információt, amely arra utalna, hogy ez a felhasználó manipulálta vagy megpróbálta volna manipulálni a piacot. A felhasználó „beleegyezett, hogy értesítés nélkül nem nyit további számlákat” – közölte a Polymarket.

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.