BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb szerződést kötöttünk a Gazprommal

Szijjártó Péter szerint ez jelenti a versenyképes árat. Idén mintegy 6,7 milliárd köbméter orosz földgáz érkezik Magyarországra.

Az MVM és az orosz Gazprom kiegészítő kereskedelmi megállapodást írt alá, amelynek köszönhetően továbbra is versenyképes áron érkezik majd az orosz földgáz Magyarországra – árulta el Facebookon megjelent bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

földgáz, Gazprom, Szijjártó
Továbbra is versenyképes áron jön az orosz földgáz / Fotó: Szijjártó Péter / Facebook

A tárcavezető szerint a magyar kormánynak az a feladata és kötelessége, hogy az ország energiaellátása egyrészt hosszú távon biztonságban legyen, másrészt pedig ez olyan versenyképes áron történjen, amely lehetővé teszi a rezsicsökkentés eredményének fenntartását. 

Erre a két szempontra pedig Szijjártó szerint Magyarország és Oroszország, illetve Magyarország és a Gazprom korrekt együttműködése a garancia.

A külügyminiszter felidézte, hogy az ellátás biztonságát a 2021-ben 15 évre megkötött, hosszú távú szerződés, az árak versenyképességét pedig azok a folyamatosan megkötött kiegészítő kereskedelmi szerződések biztosítják, amelyek csökkentik a megvásárolt földgáz árát. Idén ennek köszönhetően 6,7 milliárd köbméter orosz földgáz érkezik hazánkba versenyképes áron.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.