BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Videón amint Evo Morales éppen túlélt egy merényletet - több töltény eltalálja autóját

A volt bolíviai baloldali elnök, Evo Morales éppen túlélt egy merényletet, miközben az országot kormányzó MAS párton belüli feszültség erőszakosan fokozódik. 14 lövés dördült el, Morales sofőrje megsebesült.

Fotó: AFP

A jármű, amelyben Evo Morales volt bolíviai elnök utazott, nem állt meg a "feltételezett rendőrségi ellenőrzésnél", ami után tüzet nyitottak rá. Ismeretlen személyek üldözték, akik nem voltak rendőrök, és lelőtték - legalábbis ilyen beszámolókat lehet olvasni az X közösségi oldalon.

Hetekig tartó tüntetéssorozat, zavargások után, 2019 novemberében mondtot le Evo Morales, akit nagyjából egy hónappal korábban, október 20-án, vitatott körülmények között negyedszer választottak meg Bolívia elnökének. A volt elnök ellen már 2019 év végén kiadtak egy elfogatóparancsot, emellett eltiltották a korábbi elnököt a részvételtől a következő évi szeptember 6-án esedékes parlamenti választásoktól. 2020 júliusában a bolíviai ügyészség vádat emelt és elfogatóparancsot adott ki a terrorizmussal gyanúsított Evo Morales volt elnök ellen. A bolíviai alkotmánybíróság megtiltotta Evo Morales volt államfőnek, hogy részt vegyen a 2025-ös elnökválasztáson.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.