BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Három olasz városból sem fogad járatokat a budapesti repülőtér

Kormányzati döntés értelmében a magyarországi repülőterek hétfőtől nem fogadhatnak járatokat a koronavírus járvánnyal érintett észak-olasz városokból.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hétfőtől nem fogad járatokat a koronavírus-járvánnyal érintett észak-olasz városokból – közölte a Budapest Airport Zrt. vasárnap.

Azt írták:

kormányzati döntés értelmében a magyarországi repülőterek hétfőtől nem fogadhatnak járatokat a koronavírus járvánnyal érintett észak-olasz városokból.

A korlátozás Milánó és Bergamo esetében hétfőn 0 órakor, Treviso esetében hétfőn délben lép életbe.

  • A Milánó Malpensa–Budapest vonalon a WizzAir heti 11,
  • a Bergamo–Budapest és a Trevis–Budapest vonalakon a Ryanair heti 12, illetve 4 járatot közlekedtet.
  • Fotó: Shutterstock

    Felhívták a figyelmet arra, hogy a korábban hozott hatósági intézkedéseknek megfelelően a Kínából közvetlen járattal érkező utasok, illetve a határátlépésre jelentkező iráni állampolgárok testhőmérséklet mérése továbbra is érvényben van a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

    Az intézkedések elrendelése óta összesen 77 légijárat 5919 utasa és 416 fős személyzete esett át hőmérős szűrésen

    – közölték.

    Hozzátették: a kínai Sanghai Airlines már korábban felfüggesztette a Csengtuba, Hszianba és Sanghaiba közlekedő közvetlen járatait, és ugyanígy tett a kínai Hainan Airlines a Csungkingba, illetve a lengyel LOT légitársaság a Szöulba közlekedő közvetlen járataival is. Az Air China Peking-Budapest járatát pedig a korábbi heti három helyett már csak heti egyszer közlekedtetik.

    A Budapest Airport arról is tájékoztatott:

  • folyamatos kapcsolatot tartanak fenn a hatóságokkal,
  • a repülőtéren szórólapokkal, valamint információs táblákkal tájékoztatják az utasokat a legfontosabb tudnivalókról,
  • továbbá arról, hogy mi a teendő, ha utazás során betegnek érzik magukat.
  • Hangsúlyozták: a repülőtér üzemeltető jelentős, százmillió forintos nagyságrendű felszereléssel és eszközzel rendelkezik a szükséges védőfelszerelésekből és a fertőtlenítéshez szükséges anyagokból, továbbá biztosítani tudják a megfelelő elkülönítő helyiségeket is.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.