BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is a Mol fűti a BUX felemelkedését

A nap nyertese a ViVeTech informatikai cég volt.

Több mint 14,6 milliárd forintos forgalomban 1,58 százalékos erősödéssel, 39 318,7 ponton zárt szerdán a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. A négy vezető hazai részvény a Magyar Telekom kivételével mind erősödést mutatott, a sort a Mol-papírok vezették. Utóbbiak emelkedését egy céláremelés is támogatta, a Raiffeisen Bank szakértői 3300 forintra várják az olajrészvény árfolyamát. A Mol 3,8 százalékkal 2900 forintra erősödött, a részvények forgalma 5,3 milliárd forintot ért el. Az OTP-részvények 0,7 százalékkal, 8510 forintra drágultak, a Richter jegyzése pedig 0,7 százalékkal, 6705 forintig került feljebb. A sor végén a távközlési vállalat kullogott, 1,2 százalékkal 341 forintra esett a papírok ára.

BEF-alapok, részvények, növekedés Businessman hand kéz rámutat pointing finger to növekedés growth sikeres success pénzügyi finance üzlet business chart of metaverse metaverzum technology financial graph investment analízis diagram on analysis stock market tőzsde  background with digital economy exchange.
Fotó: Shutterstock

A kispapírok közül a legjobb teljesítményt ezúttal a közel 27 százalékot ralizó ViVeTech informatikai cég papírjai nyújtották, míg a másik véglet a POLYDUCT nevéhez fűződik, a műanyag- és fémipari társaság résztvényei több mint tizenhét százalékkal értékelődtek le. 

Fordulat történt napközben a hazai deviza piacán is.

Míg egy euróért reggel közel 401,2 forintot adtak, piaczárásra visszarendezés történt és 397,3 forintra gyengült az euró kurzusa. Eközben a dollárhoz képest is erősödött a magyar fizetőeszköz, az amerikai pénz egységéért 382,3 forintot kértek a pesti tőzsdezáráskor.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.