BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét földrengések rázták meg Törökországot

Egy 4,8-es erősségű földrengés volt, amit több utórengés követett.

Egy a Richter-skála szerinti 4,8-es és egy 4,5-es erősségű földrengés volt Törökország keleti részén. A félelmet és pánikot keltő földrengések a környező tartományokban és körzetekben is érezhetők voltak. Ali Yerlikaya belügyminiszter a földrengés után közölte, hogy a helyszíni vizsgálatok megkezdődtek az érintett intézmények és szervezetek bevonásával – közölték török sajtóorgánumok.

földrengés
Fotó: Shutterstock

Malatya-Yesilyurtban egymás után két, 4,9-es, illetve 4,5-es erősségű földrengés történt. A régióban rövid ideig tartó pánik uralkodott el, emberáldozatok nincsenek. Emellett Sivas város Zara városrészében 3,5-es erősségű földrengés volt ma. Bejelentették, hogy a földrengés 12,87 kilméteres mélységben történt.

A beszámolók szerint kora reggel az Égei-tengeren, a Kusadasi-öbölben 3,9 magnitúdós szeizmikus esemény történt. Emellett 2,3-es erősségű földrengést figyeltek meg a Kahramanmaras tartománybeli Elbistan városában. Korábban, a nap folyamán 3,7-es erősségű földrengés rázta meg Törökország déli Adana tartományát.

A február 6-i rengések 84 milliárd dolláros kárt okozhattak az országnak, ez a török GDP 10 százalékának felel meg. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.