BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pánikgombokat szerelnek be a nagyáruházakba

Egyelőre csak New Yorkban, és a Walmart nagyon fázik tőle.

A legnagyobb amerikai kiskereskedelmi lánc, a Walmart közölte, hogy ellenzi a pánikgombok elhelyezését az üzletekben. Pedig New Yorkban hamarosan kénytelen lesz erre.

Miami Daily Life And Economy
Fotó: NurPhoto via AFP

New York állam szenátusa pénteken elfogadta azt a jogszabályt, amely előírja a legtöbb nagy kiskereskedelmi láncnak, köztük a Walmartnak is, hogy  üzletükben könnyen hozzáférhető helyeken helyezzenek el pánikgombokat, vagy az alkalmazottaknak viselhető, vagy mobiltelefonnal aktiválható pánikgombokat adjanak.

A Walmart vezető vállalati ügyekért felelős tisztviselője azonban a Reutersnek elmondta, hogy a pánikgombok valószínűleg rengeteg téves riasztást váltanak majd ki. 

Tízből nyolcszor, amikor valaki azt hiszi, hogy valami történik, valójában nem

– mondta Dan Bartlett, a Walmart vállalati ügyekért felelős alelnöke a Reutersnek. Hozzátette, hogy felvettek egy külön biztonsági főnököt, aki „az áruházi dolgozók általános fizikai biztonságával foglalkozik”. Bartlett szerint a Walmart számára nem kivitelezhető, hogy minden üzletben pánikgombokat helyezzen el. 

Az ország legnagyobb kiskereskedője 4700 üzletet üzemeltet, köztük 98-at New York államban.

New York kormányzójának, Kathy Hochulnak 10 napja van arra, hogy aláírja a jogszabályt, vagy megvétózza azt. Ha 10 napon belül nem tesz lépéseket, a kiskereskedelmi dolgozók biztonságáról szóló törvény automatikusan állami törvénnyé válik. A jogszabály a legtöbb, legalább 10 alkalmazottat foglalkoztató kiskereskedő számára előírná, hogy személyzetük számára erőszak-megelőzési és biztonsági képzést tartsanak.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.