BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Biztonsági hálóval védik az olívaolajat a szupermarketekben

A brit Tesco újabb lopásellenes kampányt indított.

A brit szupermarketek többféle módszert kipróbálnak a bolti lopások megakadályozására, a legújabb intézkedésük az olívaolaj megóvása. Egy olvasó számolt be az X közösségi oldalon arról, hogy a Tesco egyik meg nem nevezett üzletében hálóval és riasztóval látták el az olívaolajos palackokat. Hova jutott a világ? – tette lamentált a vásárló.

Spanyolországban olyan drága lett az olívaolaj, hogy ideiglenesen áfamentessé tették / Fotó: AFP

A Sky News tudósítása szerint nem ez a Tesco első olyan intézkedése, ami meglepi a vevőket, az egyik boltban a múlt hónapban üzembe helyeztek egy ködgépet, amelyet a zárás után kapcsolnak be.

A hírtelevízió értesülése szerint egyik intézkedés sem tartozik a hálózat hivatalos politikájához, az egyes boltok magunk döntenek róla.

Az olívaolaj védelme azonban nem meglepő, mert 2021 januárja óta 

110,5 százalékkal drágult az Egyesült Királyságban,

de hasonló a helyzet a termelő mediterrán országokban is, ahol a szárazság és a forróság tavaly felére csökkentette a termést.

Spanyolországban annyira megdrágult az olívaolaj, hogy a kormány július 1-jétől átsorolta az alapvető élelmiszerek közé, és ideiglenesen áfamentessé tette.

Ha a kedvezőtlen időjárás nem lenne elég, még egy Xylella Fastidiosa nevű baktériumfertőzés is megtámadta a spanyol ültetvényeket, és több száz éves fákat is kipusztított.

Magyarországon a Lidl adott tavasszal bizarr tanácsot a vásárlóknak: azt javasolta, hogy sertészsírral pótolják az extraszűz olívaolajat, amely a szállítási gondok miatt akkor éppen nem volt kapható az üzletlánc boltjaiban.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.