BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz hír a határ mellett élőknek: pénteken zárva lesznek a szlovákiai boltok

Nemzeti ünnep és munkaszüneti nap lesz pénteken északi szomszédunknál. Szlovákiában a boltok is zárva lesznek emiatt.

Július 5-én, pénteken, Szent Cirill és Metód napján államünnep és munkaszüneti nap lesz Szlovákiában, ezért a legtöbb bolt zárva lesz – hívta fel a figyelmet az Új Szó felvidéki hírportál.

Nova,Bana,,Slovakia,-,March,,18,,,2022,:,Lidl
Szlovákia, bolt, zár
Pénteken államünnep és munkaszüneti nap lesz Szlovákiában, a boltok is zárva lesznek / Fotó: Shutterstock

Északi szomszédunknál a Munka Törvénykönyve 2017. júniusi módosítása bevezette az üzletek zárva tartását az ünnepnapokon, melynek értelmében évente összesen 15,5 napon nem nyitnak ki az üzletek. Az érintett napokon a munkáltatók nem rendelhetik el, hogy a kiskereskedelemi alkalmazottak dolgozzanak.

Ez alól a szabály alól kivételt képeznek többek között a benzinkutak, a gyógyszertárak, valamint az állomásokon, a repülőtereken vagy a kórházakban lévő boltok.

A pénteki boltzár sok magyar vásárlót is érint, hiszen mint azt a Világgazdaság is megírta, sok honfitársunk jár át vásárolni a szomszédos országba, mivel gyakran előfordul, hogy egyes termékek jóval kedvezőbb áron kaphatók a szlovákiai boltokban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.