BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 928. napja – A nyugati kémfőnökök nem tartanak az orosz nukleáris fenyegetéstől

Putyin
nukleáris doktrína
Oroszország
Összefoglaló:
Putyin
nukleáris doktrína
Oroszország

Az orosz-ukrán háború 928. napja – A nyugati kémfőnökök nem tartanak az orosz nukleáris fenyegetéstől

Nem hagyhatja a Nyugat, hogy Oroszország megfélemlítse a nukleáris eszkaláció fenyegetésével – hangzott el egy londoni rendezvényen, ahol a CIA vezetője és a brit kémfőnök is részt vett.

A Nyugat vezetőit nem szabad hagyni megfélemlíteni az orosz nukleáris eszkalációval, a moszkvai fenyegetéseket nem mindig kell szó szerint érteni – nyilatkozta Bill Burns, a CIA vezetője a The Guardian cikke szerint. 

Putyin
Vlagyimir Putyin világháborúval fenyegetett, és felülvizsgálja az atomfegyver-doktrínáját / Fotó: AFP

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy megijedjünk Vlagyimir Putyin kardcsörtetésétől. Az Egyesült Államok hatalmas támogatásban részesítette Ukrajnát” – jegyezte meg, utalva arra, hogy más típusú segítségről is szó lehet a jövőben. 

A Financial Times londoni rendezvényén a kémfőnök brit kollégája, az MI6 főnöke társaságában jelent meg, akivel korábban még nem szerepelt a nyilvánosság előtt. Sir Richard Moore kifejtette, hogy az ukrajnai háború folytatódásával az oroszországi kémek egyre vakmerőbbé válnak az Egyesült Királyságban, de egész Európában és a világ többi táján is. 

Úgy gondolom, hogy az orosz hírszerző szolgálatok egy kicsit elvadultak

– jegyezte meg a brit kémfőnök.

Az ukránok betörését követően Moszkva bejelentette, hogy felülvizsgálta atomfegyver-doktrínáját, ezzel felkészül arra a lehetőségre, hogy az ukránok megtámadják a stratégiai orosz atomfegyvereket.

A CIA és az MI6 közösen lép fel az orosz hírszerzés Európában folytatott hadjáratával szemben. A két titkosszolgálati közös cikkéből kiderül, hogy a 21. század elsődleges geopolitikai kihívását azonban Kína felemelkedése jelenti, és a két hírszerző intézetet ennek megfelelően át is kellett szervezni.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.