BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rendkívüli: újabb merényletet követhettek el Trump ellen – egy AK–47-esből nyitottak tüzet

Donald Trumpot éppen két hónapja próbálták meg először lelőni. Most minden jel szerint újabb merényletet kíséreltek meg ellene. Rendkívüli cikkünk frissül!

Eddig tisztázatlan körülmények között lövések dördültek el Donald Trump közvetlen közelében helyi idő szerint vasárnap délután.

Donald Trump At F1 Miami Grand Prix 2024
Újabb merényletet követhettek el Trump ellen – egy AK–47-esből nyitottak tüzet / Fotó: AFP

A republikánusok elnökjelöltjének kampánystábja rövid közleményben hozta nyilvánosságra a jelenlegi információk szerinti második merényletkísérletet. Mint ismert, Donald Trump ellen július 13-án követték el az első fegyveres támadást, akkor az USA volt elnöke a fülén sérült meg.

Ezúttal egyelőre annyit lehet tudni, hogy Donald Trump biztonságban van.

További részletek nem közölt Steven Cheung, Trump kampányszóvivője. A CNN azt írja, hogy a politikus a West Palm Beach-i Trump International Golf Clubban golfozott, az incidenst követően a pályát azonnal lezárták.

A titkosszolgálat az X-en arról tájékoztatott, hogy együttműködik a Palm Beach megyei seriff hivatalával Trumpot ért támadás kivizsgálásában. A szakszolgálat megjegyezte, hogy az eset ottani idő szerint nem sokkal 14 óra előtt történt.

Donald Trump legidősebb fia, Donald Trump Jr. ennél jóval részletesebb bejegyzést tett közzé a közösségi médiában. Megerősítette, hogy lövések dördültek Trump golfpályán a floridai West Palm Beachen. Arról is beszámolt, hogy egy AK–47-est találtak a bokrok között, ezt a helyi rendfenntartó erőktől tudja. Kiemelte, hogy Trump biztonságban van, a gyanúsítottat pedig állítólag elfogták.

Ezt később névtelen források megerősítették amerikai lapoknak. Ugyanők azt is állították, hogy a titkosszolgálat emberei tüzet nyitottak az elkövetőre. A pillanatnyi információk szerint egy fegyveres le akarta lőni Donald Trumpot, tehát ezek alapján egyértelműen egy második merényletkísérlet következett be két hónap leforgása alatt.

Mind Joe Biden elnök, mind Kamala Harris demokrata elnökjelölt tájékoztatást kapott a történtekről, ahogy Merrick Garland igazságügyi miniszter is. Az Egyesült Államok elnöke és alelnöke megkönnyebbülve fogadta a hírt, hogy Donald Trump biztonságban van. Harris azt írta közösségi oldalán, hogy Amerikában nincs helye az erőszaknak.

Időközben a Martin megyei seriffhivatal is hivatalos közlést adott ki. Ebben az áll, hogy megállítottak egy járművet és őrizetbe vettk egy gyanúsítottat. Hogy ő nyitott-e tüzet, az ebből nem derült ki. Mindenesetre az Interstate 95-ös autópálya egy szakaszát a 714-es út közelében lezárták.

Donald Trump megszólalt, miután másodszor is megpróbálták megölni

Egészen hihetetlen, a republikánus elnökjelölt két hónapon belül immáron a második merényletkísérletet élte túl. Donald Trump most először szólalt meg, miután vasárnap újra rálőttek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.