BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Circuit,Board,With,Micro-chips,And,Other,Electronics,Components

Rekordot döntött a félvezetők értékesítése

Éves szinten Európa kivételével minden régióban nőttek az eladások, a legnagyobb mértékben Észak- és Dél-Amerikában. Ezzel a csipek éves szintű globális értékesítése 2,5 éves csúcsot döntött augusztusban.

A félvezetők globális értékesítése augusztusban éves szinten 2022 áprilisa óta a legnagyobb ütemben, 20,6 százalékkal, 53,12 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 44,04 milliárd dollárról – áll a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA honlapján.

Circuit,Board,With,Micro-chips,And,Other,Electronics,Components
Jól fogytak a félvezetők augusztusban / Fotó: Shutterstock

A havi szintű növekedés 3,5 százalék volt augusztusban, ezzel már az ötödik egymást követő hónapban jegyeztek föl emelkedést. Augusztusban Észak- és Dél-Amerikában 43,9 százalékkal, Japánban 2 százalékkal, Kínában 19,2 százalékkal, az ázsiai, csendes-óceáni és egyéb régiókban 17,1 százalékkal nőtt a csipek értékesítése augusztusban éves szinten.

Európában ugyanakkor 9 százalékkal csökkent. A félvezetők eladásai júliushoz képest Észak- és Dél-Amerikában 7,5 százalékkal, Japánban 2,5 százalékkal, Kínában 1,7 százalékkal, az ázsiai, csendes-óceáni térségben és egyéb régiókban 1,5 százalékkal, Európában 2,4 százalékkal nőtt. 

Tavaly október óta először jegyeztek föl eladásnövekedést az összes régióban havi összevetésben. A SIA az amerikai félvezetőipar körülbelül 99 százalékát és a más országok csipgyártóinak körülbelül 66 százalékát képviseli.

Csipgyártás: Helene a kvarcbányákat sem kímélte – hiány léphet fel a világpiacon

Folyik a kárelhárítás a világ legfontosabb kvarcbányáiban, melyekre lesújtott az Egyesült Államok délkeleti részén végigsöprő hurrikán. Bár Helene nem okozott helyrehozhatatlan károkat a félvezetőgyártás számára létfontosságú bányákban, már a termelés kényszerű leállításával is ellátási zavarokat okozhat.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.