BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre többen költik el előre a következő havi fizetésüket

Egyre gyakrabban és mind nagyobb mértékben költik el előre fizetésüket a hazai háztartások – derül ki a lapunk által megkérdezett bankok nyilatkozataiból.

A fokozódó eladósodás jelei látszanak a statisztikai adatokon is: ez év márciusában 322,9 milliárd forinttal „ment mínuszba” a lakosság, ez 40 százalékkal több számlaadósság, mint egy évvel korábban volt. Különösen a szerényebb jövedelmű ügyfeleknek jön jól a túllépés lehetősége.

Bár a bankok szerint az igénylők között magasabb és alacsonyabb jövedelműek is akadnak, többen arról számoltak be, hogy az utóbbiak sokkal gyakrabban és nagyobb mértékben szorulnak rá a kölcsönre. A fokozódó eladósodottság ellenére a hitelintézetek állítják: e kategóriában nem növekszik a problémás tételek aránya. Ennek kissé ellentmond az a tény, hogy a kölcsönök kamata egyre magasabb.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.