BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vegyes megrendelési adatok a tengerentúlon

Az amerikai tartós cikkek megrendelései nem változtak májusban, a megelőző két hónap csökkenése után, azonban látható az adatok alakulásából, hogy a vállalatok továbbra sem növelték beruházási terveiket, amely a gazdasági növekedés lassulására utal közvetetten.

A várt érték 0,1 százalék volt, míg az áprilisi értéket mínusz 0,6-ról mínusz 1 százalékra módosították. Védelmi célú eszközök nélkül számítva 0,9 százalékkal csökkentek a megrendelések (várt: mínusz 0,8 százalék), a korábbi 1,9 százalékra módosított emelkedés után, az elmúlt három hónapban először csökkent ez a mutató.

Az üzleti beruházások alakulását meghatározó mutató, a nem védelmi célú tőkeberuházások repülőgépeket nem számítva, 0,8 százalékkal estek vissza, amely kedvezőbb a várt 1,4 százalékos csökkenésnél, azonban elmarad az áprilisi 3,1 százalékos emelkedéstől.
 
Az adatközlés a dollár árfolyamára nem volt lényeges hatással, a Fed kamatdöntés előtt még lakáspiaci adatot és olajkészletadatokat is közölnek a tengerentúlon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.