BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BÉT-en jobb a hangulat, mint a nyugat-európai börzéken

A mai kereskedés felénél a Budapesti Értéktőzsde elsőszámú indexe minimális, 35 pontos, azaz 0,17 százalékos emelkedésnél jár.

Az európai parketteket viszont egyértelműen az eladók uralják az FTSE100, és a CAC 40 indexek majdnem másfél, a német DAX csaknem egy százalékos mínuszba süllyedt.

A hazai börzén a legnagyobb forgalmat az OTP papírjaival bonyolították - a teljes 8,5 milliárdos volumenből 5,1 milliárd forintért a bankpapírral kereskedtek. A vezető magyar hitelintézet részvényeinek árfolyama mindössze 0,15 százalékkal süllyedt, jelenleg 6570 forintnál jár. Az mtelekom-ért 750 forintnál is kevesebbet adnak a befektetők - a Mol, és a Richter árfolyama viszont emelkedett. A nagyobbik gyógyszergyártó papírjai kerek egy százalékkal drágultak, az olajipari cég egyetlen részvényéért 19650 forintot kértek utoljára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.