BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkennek a határidős indexek a Wall Street-en

Az amerikai határidős indexek csökkenni kezdtek a hétfői tőzsdei kereskedés kezdete előtt, mert a befektetők nagy érdeklődéssel várják a pénzügyi ágazat zavarának feloldására Washington által tervezett 700 milliárd dolláros akció részleteit.

Egyelőre tartanak attól, hogy a kongresszus átalakításokat kezdeményezhet a Bush-kormányzat tervezetében, és az érzékelhető szkepticizmus miatt a pénzügyminiszter pénteki bejelentését követő felfutás után most kisebb leállás érzékelhető. Ennek oka lehet az is, hogy egyértelmű: a tervezet dollár százmilliárdokat vesz majd el az adófizetőktől.

A múlt héten nagy ütéseket kapott Goldman Sachs és Morgan Stanley felszámolja két évtizedes befektetési banki modelljét: bank holding vállalatokká alakulnak, és egy kiegészítő biztonsági hálót is kapnak a Federal Reserve-től. Az ágazat híre az is, hogy a Legg Mason Inc vagyonkezelő magáncéggé alakulna - állítja megbízható forrásokra hivatkozva a New York Post.

A piacot az olajárak is lefelé alakítják, hiszen az amerikai nyersolaj ára a dollár gyengülése miatt emelkedni kezdett. Ami a határidős indexeket illeti, az S&P 500 futures 7,10 ponttal csökkent, ám még számított értéke felett alakul; 78 ponttal került alacsonyabbra a Dow futures, 10,75 pontot vesztett a Nasdaq 100 futures.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.