BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már csak az államban bíznak: sem a részvény, sem az olaj nem kell a befektetőknek

A tőzsdék hétfői zuhanását nem követte az árupiacok ilyenkor szokásos felívelése. A kőolaj hordónkénti ára bőven 100 dollár alá került, a kötvénypiacok viszont hasítanak.

Miközben a részvénypiacok 4 százalék körüli mínuszba kerültek hétfőn, az árupiacokon sem lett emelkedtek az árfolyamok. Sőt, a WTI típusú kőolaj hordónkénti ára a tavasz óta nem látott 97 dollárra süllyedt, a brent típusú fekete arany 93,5 dollárra esett. A kukorica és a búza ára is süllyed.

A részvénypiacokról menekülő tőke az árutőzsdék helyett ezúttal a biztonságot kereste, és a kötvénypiacokon jelent meg. Ezt mutatja, hogy az Egyesült Államokban minden államkötvény hozama csökkent, miközben a kötvények ára emelkedett. A 2 éves államkötvény hozama 41 bázisponttal, a tízévesé 24 bázisponttal süllyedt. Európában is csökkentek az állampapírhozamok. A tízéves brit államkötvény hozama 20 bázisponttal, a francia 17, a német 19 bázisponttal esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.