BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elemző: India és Brazília nem fogja megmenteni a világot

Charles Robertson ING-elemző rámutatott: Magyarországnak előnyös, hogy ilyen korán hozzájutott a hitelkerethez, hiszen a következő hónapokban várhatóan számos, Magyarországnál nagyobb világgazdasági súllyal bíró ország fog hasonló csomagért folyamodni, így nagyobb lesz a verseny a forrásokért.

Charles Robertson, az ING Wholesale Banking London vezető elemzője úgy véli: a Magyarországnak összeállított mentőcsomaggal együtt járó, fiskális szigort megkövetelő feltételek megelőzhetik a kormány választások előtti túlköltekezését.

Az elemző osztotta azt a véleményt, hogy a magyar gazdaság nem kirívóan sebezhető sem régiós-, sem világviszonylatban. Úgy vélte, hogy a külföldi tulajdon magas aránya a magyar bankrendszerben biztonságosabbá teszi azt. A Magyarországot Izlanddal összevető vélekedéseket számos mutató alapján cáfolta.

A londoni elemző úgy vélekedett: téves az az elképzelés, hogy a világot az India, Brazília és más fejlődő gazdaságok által támasztott kereslet fogja kihúzni a válságból. Ezek az országok gyors növekedésük ellenére még mindig elenyésző súlyt képviselnek a világgazdaságban az USA-hoz és az EU-hoz képest - hangsúlyozta. Ugyanakkor rámutatott: Kína jó teljesítménye segíthet enyhíteni a válságot, és a krízis kimenetelét jelentősen fogja befolyásolni, hogy a következő 1-2 évben Kínába is recesszióba süllyed-e.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.