BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hitellel támogatják a takarékszövetkezetek a vidéket

Újabb uniós források elérésében segíti a takarékszövetkezeti szektor mindazokat a mikrovállalkozásokat, önkormányzatokat és non-profit szervezeteket, amelyek pályáznak az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) most megnyíló támogatásaira.

Az új hiteltermékek elsősorban a pályázati pénzek előfinanszírozását teszik lehetővé, de a saját erő kiegészítésére is módot nyújtanak. Mivel a támogatások folyósítása szakaszosan, a felhasználást követően utólag történik, előfordulhat, hogy előfinanszírozási lehetőségek híján csúszik az uniós pályázatok megvalósítása. Ezt a sürgető igényt felismerve dolgozott ki a TakarékBank hitelterméket különféle pályázati célok előfinanszírozására, például a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére, a turisztikai tevékenységek ösztönzésére, a falumegújításra és –fejlesztésre, illetve a vidéki örökség megőrzésére és korszerűsítéére.

Egy további termék azoknak a LEADER helyi akciócsoportoknak a működési költségeit előfinanszírozza, amelyek a pályázatok előkészítésében és értékelésében vesznek részt. A projektek előfinanszírozására nyújtott hitelek összege maximum a támogatások/projektek összegének 85-90 százalékáig terjedhet. A futamidő a támogatások esetében maximum a kifizetési kérelem benyújtását követő 8. hónap végéig tarthat, hosszabb támogatási periódus esetén azonban a hitelkeret további időszakokra is meghosszabbítható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.