BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol miatt bukott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX 0,44 százalékos mínuszban 11740,99 ponton állt a nap végén, főleg a Mol miatt került a piros tartományba a mutató.

A börze forgalma rendkívül gyér volt, kevesebb, mint 13 milliárd forintot tett ki. A vezető részvények közül kettő erősödött, kettő gyengült a nap végéig. A legnagyobb mértékben, 3,58 százalékkal a Mol árfolyama esett, az olajipari papír így pontosan 9 ezer forinton hagyta el a parkettet. Szintén esett a Magyar Telekom, de jóval kisebb mértékben, mindössze 0,36 százalékkal. A távközlési papír záróára így 550 forint lett.

Az OTP árfolyama eközben a nap végére 0,86 százalékkal 2785 forintig emelkedett, a Richter pedig egyenesen szárnyalt, a gyógyszergyári papír 2,38 százalékkal 26875 forintra drágult. A szektortársak egyik blue chipet sem követték: az Egis csaknem 2, az FHB 4 százalékos mínuszban vonult le színről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.