BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elpuskázott német bankmentő csomag

A német bankmentő akció kudarcot vallott és haladéktalan változtatásokra van szükség, hogy elkerüljék a gazdaság tartós károsodását - közölték az 500 milliárd eurós csomagot felügyelő német parlamenti képviselők.

Nem indult meg a banközi hitelezés, a német cégek nem jutnak elegendő tőkéhez - mondják. Albert Rupprecht, a Bundestag pénzpiaci bizottságának elnöke a Financial Times értesülése szerint a Steinbrück pénzügyminiszterhez írt levelében azt írja, nemsokára elfogyhat a mentésre szánt pénz, minden eredmény nélkül. A levél növeli az Angela Merkel kancellárra irányuló nyomást, hogy változtasson a válságkezelés módján. Eddig a keretből 90 milliárd eurónyi bankgaranciát hagytak jóvá a Commerzbank, a BayernLB, a HSH Nordbank és a Hypo Real Estate részére, és további 11 bank kérését tanulmányozzák. A kancellár, akit erősen aggaszt, hogy a hosszú távú beruházásokra folyósított hitelek kiszáradtak, vasárnapi találkozóra hívta minisztereit, közgazdászokat, bankárok, üzletembereket és a szakszervezetek képviselőit. Rupprecht sürgette a pénzügyminisztert, hívjanak életre egy olyan mechanizmust, melynek segítségével a bankok a kormányzat közvetítésével juttatnák el hiteleiket a gazdaságnak.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.