BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sorra adják el a dollárt a befektetők! Mi lesz itt az este?

Kedden reggel erősödött az euró a dollárhoz képest, a dollár pedig gyengült a jenhez viszonyítva.

Kedden kora reggel két hónapja legmagasabb szintre, 1,3739 dollárra nőtt az euró. A szakértők ezt a befektetők dolláreladásaival indokolták azelőtt, hogy kedden este az amerikai jegybank (Fed) bejelenti kamatdöntését. Általános piaci várakozások szerint a Fed kamatot csökkent.

Erősítette az euró pozícióját az Európai Központi Bank (EKB) több illetékesének az a kijelentése, miszerint az EKB a közeljövőben kevésbé folytat agresszív kamatpolitikát, mint sok más központi bank. Röviddel 8 óra előtt az euró 1,3714 dollárra erősödött a hétfő késő esti 1,3694 dollárról. A dollár 90,54 jenről 90,30 jenre csökkent.

A forint esetében a szakértők azt várják, hogy szűk sávban mozog majd az euróhoz képest. Az elemzők 265 és 267 forint közé várják az eurót. Ami a következő napokat illeti, többen a forint gyengülésére számítanak azokra a véleményekre, hogy a Magyar Nemzeti Bank kamatot csökkent december 22-i ülésén. Az euró 267,48 forintra gyengült a hétfő késő esti 267,75 forintról (-0,10 százalék). A dollár 194,71 forintra csökkent az előző napi 195,09 forintról (-0,19 százalék).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.