BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Casco mellé viharelőrejelzés - Egyedülálló ajánlat a biztosítótól

A piacon eddig egyedülálló szolgáltatást tett biztosításai mögé a magyar Uniqa biztosító. Ezúttal viharjelző-rendszerrel kedvez multi partnereinek, vagy casco biztosítással rendelkező ügyfeleinek.

A viharjelző szolgáltatás 2004 óta Ausztriában sikeresen működik, az Uniqa magyar leánya mától vezeti be a piacra. Lényege, hogy az ügyfél által megadott irányítószám alapján egy magán-meteorológiai szolgálat ( UBIMET GmbH) információt küld sms-ben, vagy e-mailben a várható időjárásról, illetve a közelgő szélsőséges jelenségekről.

Ertl Pál, az Uniqa biztosító nem-életbiztosításokért felelős igazgatósági tagja a biztosító sajtótájékoztatóján elmondta: tavaly világviszonylatban mintegy 200 milliárd dollár értékben keletkezett kár természeti katasztrófák, viharok miatt, ez majdnem háromszorosa annak, mint négy évvel ezelőtt. Ertl szerint az új szolgáltatással a vagyonkárok lényegesen csökkenthetők, hiszen a szükséges intézkedéseket az ügyfél vihar előtt időben megteheti.

Ausztriában például szerződésenként 10 euróval csökkentek a károk a viharelőrejelzési szolgáltaást igénylő ügyfeleknél, így mérhető módon csökkent a kárráfordítás is - mondta el a biztosító vezetője.

Az Uniqa Viharjelzó rendszerét eleinte a társaság Multi Partnerei, azaz a több szerződéssel rendelkező ügyfelek, illetve a casco biztosítással rendelkező ügyfelek igényelhetik ingyenesen. A biztosító ugyanakkor már dolgozik azon, hogy a szolgáltatást a teljes ügyfékörére kiterjessze.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.