BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Féléves kampányra készülnek a nyugdíjkasszák

Negatív hozamokra, gyenge eredményekre számítanak a nyugdíjpénztárak, ezért sajtókampánnyal próbálják megnyugtatni a tagokat.

A magánnyugdíjpénztárak mérlegeit február 15-ig, a hozamrátákat pedig február 28-ig kell nyilvánosságra hozni - közölte a Stabilitás Pénztárszövetség sajtótájékoztatóján Juhász Istvánné, a szövetség főtitkára. Az egyéni számlakivonatok még később, június végén kerülnek a postaládákba.

A tavalyi év a tőzsdék és az állampapír-piac gyenge szereplése miatt a kasszák számára is rosszul sikerült, és szeretnék a tagokat felkészíteni erre. Ennek érdekében a pénztárszövetség féléves sajtókampányt szervez, amely során megmagyarázná a tagoknak az eredményeket, és az újdonságokat, például az egység alapú elszámolási rendszert. 

Több újdonsággal néztek szembe az idén a pénztárak. A legfontosabbak ezek közül, hogy be kellett vezetni a választható portfóliós rendszert, az egység alapú elszámolást, emellett az idén először már a tízéves átlagos hozamrátát és az úgynevezett vagyonnövekedési mutatót is közzé kell tenniük. Utóbbi adat az egyéni számlák átlagos hozamot mutatja meg. A kasszáknak a jövőben reklámjaikban is fel kell tüntetniük ezt a két adatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.