BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak a "legjobb részeket csipegetnék ki" a Citiből a befektetők

A New York Post szerint ugyan több befektető is érdeklődik a Citigroup iránt, de ezek csak a cégcsoport egyes, jövedelmező részeit vásárolnák meg. A Citi úgynevezett "rossz banki" része, amely jelentős tőkeinjekcióra szorul, nem kelti fel az érdeklődést.

A New York Post értesülései szerint az egyik kérő Gerald J. Ford lehet. A milliárdos azt a Golden State Bancorpot szeretné visszavásárolni a Cititől, amelyet hét évvel ezelőtt 6 milliárd dollárért adott el a vállalatnak – idézi a lapot a Reuters.

Szintén lenne érdeklődő a mexikói Banamex bankra, amelyet a pénzintézet nyolc éve vásárolt meg 12,5 milliárd dollárért. Jon Diat, a Citi szóvivője viszont közölte: a cégnek nem áll szándékában a konglomerátum fontos részét képező Banamex eladása.

Azok az üzletágak, amelyektől a cég szeretne megválni (CitiFinancial, CitiMortgage, Primerica) már egy éve a "piacon" vannak, de nem érdeklődnek irántuk, mivel olyan szektorokban mozognak, amelyeket a legerősebben sújt a válság. A nehézségek kezelése céljából a Citi két részre osztja magát a "jó bank, rossz bank" koncepció alapján.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.