BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellenzik a Fortis eladását

A Benelux bankóriás tulajdonosai leszavazták a Fortis feldarabolásának és értékesítésének tervét, ezzel a bank további sorsa kérdésessé vált.

 A Fortis árfolyama ma délután 25 százalékot zuhant a hírt követően, és az elmúlt négy hónap legalacsonyabb értékére került: 1,16 euróra. A bank piaci értéke jelenleg 2,73 milliárd euró, ennek legnagyobb részét a belga biztosítási részleg teszi ki.

A részvényesek, akik engedélye szükséges az állami irányítású eladáshoz – leszavazták, hogy a belga és a holland kormány támogatásának fejében a részleget tulajdonjogához jusson. Kérdésessé vált a korábbi ajánlattevő, a BNP Paribas további vételi szándéka, a francia bank vezérigazgatója, Baudouin Prot „kész elhagyni a terepet”. A BNP árfolyama tegnap 3 százalékkal csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.