BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingyenes befektetési tanácsok mindenkinek - Itt a Wikinvest!

A Wikinvest – nevének megfelelően – egy a Wikipédia elvén működő internetes lexikon. Készítői egyetemi hallgatók, brókerek és azt gondolják, hogy képesek hasznos befektetési tanácsokkal szolgálni a felhasználókat.

A Yale egy végzős hallgatója ír az energiaiparról, egy volt bróker az infokommunikációról, egy arizonai anya pedig a gyermektermékek kereskedelméről – ők mind a Wikinvest szerkesztői, akik a Wikipédia mintájára befektetési lexikont hoznak létre, ingyenesen felhasználható, tanácsadó jellegű cikkekkel – írja a New York Times.

A felhasználók követik az árfolyamváltozásokat, megmagyarázzák a szakkifejezéseket és segítenek egymásnak a vállalatok teljesítményének összehasonlításában. Az alapítók is tisztában vannak a vállalkozás kockázataival, ezért minden információhoz beidézett forrást kérnek. Amennyiben ezt nem tölti fel a szerkesztő, az állítást törlik. A tartalom készítőit rangsorolják a cikkeik száma alapján és attól függően, hogy milyen gyakran és milyen mélységben változtatják meg beírásaikat a többiek.

Az elképzelést a tőzsdefelügyelet egyik alapítója is pártolja. Mint mondja, minél több embernek kell felelős döntéseket hoznia a befektetéseit illetően, méghozzá lehetőleg alacsony költség mellett. Ugyanakkor észben kell tartani, hogy egy Wiki azt a színvonalat nyújtja, amelyet megfizettek – szögezte le Joseph A Grundfest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.