BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negatív kereskedési hét kezdődik New Yorkban

Hétfőn süllyedéssel nyitott a Wall Street: a New York-i tőzsde vezető indexe az első percekben fokozatosan 35 pont (0,4 százalék) mínuszba került, a Nasdaq piac indexe pedig ez idő alatt 6 pontnyit ment le pénteki záró értékéhez képest.

 A technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 41 pont erősödéssel 1588 ponton fejezte be a pénteki napot. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 8269 ponton zárt 206 pont növekedéssel.

A hétfői New York-i nyitás idején a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek pénteki záró értékük körül jártak, egyedül Londonban a FTSE-100 mutató jelzett érdemibb, 0,2 százalékos emelkedést. A dollár gyengült ez időre: az euró 1,3079-82 dollár magasságában mozgott. Az amerikai könnyűolaj határidős jegyzése hordónként 41,64-69 dollár körül járt ekkor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.