BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Simor-nyilatkozat is okozhatta a forint gyengülését

A forint, a többi régiós devizához hasonlóan ma értékvesztést könyvel el az euróval szemben. A hazai deviza árfolyama közel 1 százalékot esett a közös pénzzel szemben és 310 forint körül mozgott a kurzus délben.

 A forint gyengülését az is okozhatta, hogy Simor András jegybankelnök a HVG-nek úgy nyilatkozott: Magyarországnak nincs sok esélye, hogy belépjen az ERM-2 rendszerbe, amíg a forint árfolyama ilyen volatilis. (Az ERM-2 az euró csatlakozás előszobája).

A régiós devizák közül a lengyel zloty árfolyama 0,9 százalékot gyengült az euróval szemben: 4,7127-re, míg a cseh korona árfolyama a 27,58-as szintig emelkedett a közös pénz ellenében. A csütörtöki devizapiacon tetemes veszteséget könyvelhetett el a török líra is, amelynek árfolyama 0,9 százalékot emelkedett a dollárral szemben 1,7355-re.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.