BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bezuhant a forint - Gyurcsány szerint a piacok többet szerettek volna látni

A forint euróhoz mért árfolyamának esése már hajnalban megkezdődött: az előző, 299,37-es záráshoz képest előbb 302, majd 304 forint közelében mozgott kora reggel az árfolyam. Azóta fokozatosan gyengült napközben a váltás, jelenleg 306,86-on áll. A csúcsérték 307,78 volt ma délután.

A többi meghatározó valutához képest is esett a forint. Egy svájci frankért jelenleg 207,700, egy dollárért 243,22 forintot kérnek jelenleg.

Gyurcsány Ferenc szerint az euró és a kelet európai valuták hétfő délelőtti gyengülése azt jelezheti, hogy a piacok a vasárnap történteknél többet szerettek volna látni, egy határozottabb, egyértelműbb európai közös fellépést, "olyat, amely nem bújik el szóvirágok mögé".

Közölte, március 19-20-ig, az európai állam- és kormányfők következő hivatalos üléséig még sokat kell dolgozniuk annak érdekében, hogy bizonyítsák: az ügyek felvetése mögött nemcsak a politikai szándék, hanem a közös cselekvés képessége is megvan.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.