BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csányi: Az OTP nem keresi az állami segítséget - új befektető jöhet

Az OTP nem fogja keresni az állami segítségnyújtás lehetőségét, helyette azonban várhatóan áprilisban megegyezés születhet majd az EBRD-vel, ami a bank tőkehelyzetét biztosítaná be mégjobban, nyilatkozta a bank vezérigazgatója, Csányi Sándor a Reutersnek.

Az OTP Bank vezérigazgatója szerint az idei évben elérhetőnek tűnik a 150 milliárd forintos nettó profitterv, és mivel a jelenlegi szinteken már alulértékeltnek vélik a bankpapírok, a saját részvény vásárlások is tovább folytatódhatnak az 1500-1600 forintos szinteken – írja az Index Csányi Sándornak a Napi Gazdaságnak adott interjúja alapján.

Osztalék viszont várhatóan nem lesz a 2008-as eredményekből (bár befektetői szemszögből hasonló szerepet tölthetnek be a saját részvény vásárlások is). A bank szilárd tőkehelyzettel bír továbbra is, év végére prognózisaik szerint 1,3 milliárd eurós likviditási pufferrel rendelkezik majd, és a bank pozícióján az EBRD megállapodás tovább lendíthet

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.