BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriásit kaszált, aki időben vett eurót vagy dollárt

Óriási nyereségre tehettek szert azok, akik júliusban, a forintárfolyam csúcsánál fektették devizába a pénzüket, hiszen a hazai fizetőeszköz azóta az euróhoz képest 33,3, a dollárhoz viszonyítva pedig több mint 65 százalékot gyengült.

 Persze azok sem jártak rosszul, akik nem tökéletes időzítéssel vásároltak, hiszen például november vége óta az eurón 17, a dolláron pedig 17,2 százalékot kereshettek, ez pedig az azóta eltelt bő három hónapot figyelembe véve nem rossz teljesítmény.

A bankok forráséhsége miatt ráadásul az utóbbi hónapokban a kamaton sem kerestek rosszul a devizabetétesek. Bár az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve és az Európai Központi Bank sorozatosan csökkenti az irányadó rátát, a magyar bankok eddig csak korlátozottan követték a mozgásokat. A negyedszázalékos Fed-kamat ellenére például még mindig van 3 százalék feletti ajánlat a lakossági piacon, és az euróbetétekre akciósan fizetett, 4 százalék körüli hozamok sem a jelenleg 1,5 százalékos irányadó rátát tükrözik.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.