BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Történelmi mélyből korrigált a forint

Az euróval és a svájci frankkal szemben is történelmi mélypontra süllyedt a forint árfolyama: előbbiért 312, utóbbiért 211 forintnál is többet kértek a délelőtt folyamán. A dollárra hat éve nem látott szinten, 249,47 forinton is született kötés.

Több devizapiaci kereskedő szerint ma a befektetők jellemzően zloty-t és cseh koronát vásároltak a forinttal szemben, ennek volt köszönhető, hogy a hazai fizetőeszköz történelmi mélybe zuhant, miközben a régiós társak erősödtek az euróhoz képest. A hétfő óta tartó lejtmenet az elemzők szerint annak is betudható, hogy a befektetőkben tudatosult az elmúlt hetekben több fórumon is hangoztatott állítás, amely szerint nem érdemes a közép-kelet-európai országokat egységes tömbként kezelni.

Veres János, pénzügyminiszter ugyanakkor azt mondta a MTI-nek, hogy a forint gyengülés újabb hulláma inkább a régió iránti bizalmatlanságnak, mint a magyar fundamentumoknak tudható be.

Délután egyébként lassan, de biztosan talált magára a hazai fizetőeszköz: az euróért 6 órakor már csak 307,5 forintot kértek, annyit, mint kedden a kereskedés végén. A dollárhoz és a svájci frankhoz képest ugyanebben az időszakban már erősödést mutat a forint - előbbiért 243,8, utóbbiért 207,5 forintot adnak a bankközi devizapiacon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.