BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Újraforgatják a Végtelen történetet a Magyar Telekomnál" - Cashline elemzés

A társaság közleménye szerint ugyanis továbbra sem lehet tudni, hogy mikor zárulnak le a macedón és montenegrói szerződésekkel kapcsolatos nyomozások, emellett az amerikai Igazságügyi Minisztérium is jelezte, hogy még további lépésekre lehet szükség, amelyek nyilvánvalóan további költségeket emészthetnek fel.

A történet azonban véleményünk szerint nem érinti egyáltalán a társaság osztalékfizetési potenciálját – írja a Cashline iránytűje.

Az Artio (más néven Julius Baer) részesedése az OTP bankban 9,4 százalékra süllyedt. Az Artio a tavalyi év végén majdnem 11százalék-os pakettet tudhatott magáénak, számításaink szerint azóta nettó értelemben 2.4 millió darab részvénytől válhatott meg. Érdekesség, hogy idén január elején az Artio külön engedélyt kapott a PSZÁF-tól, hogy OTP-beli részesedését 15százalék fölé növelhesse. A mostani bejelentés némileg negatív lehet befektetői szemszögből, mivel a piaci konszenzus egyértelműen menedzsmentbarát intézményként aposztrofálja az Artiot (bár könnyen elképzelhető, hogy az ügyfélpénzek kivonása miatt kényszerült az Artio az OTP-papírok eladására).

Megérkezett az ING hivatalos bejelentése az 5,2 millió (5 százalék) darab Mol részvény átvételéről. A dokumentum szerint az ING egyéb kapcsolódó intézményei (befektetési alapok, nyugdíjalapok) további 0.3 százalékot pakettel rendelkeznek a Molban.

Az óceánon túl a régi húrokat pengette a Fed, a piacok mégis nagyot ugrottak! A Fed már nem tudott a gyakorlatilag zéró kamathoz nyúlni, ezért a már tavaly is beharangozott államkötvény-vásárlásokat dobta be a köztudatba. A hitelpiac élénkítése érdekében a következő hat hónapban 300 milliárd dollár értékben kíván a Fed hosszú lejáratú (2-10 éves) amerikai állampapírokat vásárolni, illetve 750 milliárd dollár értékben jelzálogfedezető értékpapírokat.

A bejelentés hatására óriási hozamesés volt az amerikai állampapírok piacán, ami kérészéletű lehet, mivel a nagyérdemű megfeledkezik arról, hogy mindez állami pénzből valósul meg. Ugyanis nem jelenik meg ettől több külföldi finanszírozó, sőt egyre inkább elfordulnak az eddigi támogatók is, mint például Kína. Így az intézkedések egyáltalán nem segítenek a gazdaságon, sőt ez csak egy újabb pénzpumpát jelent, jelentős nyomást gyakorolva a dollár árfolyamára is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.