BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Azonnali hatállyal távozik az UBS befektetési vezére

Jerker Johansson, az UBS befektetési bankjának vezérigazgatója felmondását követően azonnali hatállyal távozik a cég éléről, alig több mint egy év után.

Johansson tavaly márciusban csatlakozott az UBS befektetési bank üzletágához azért, hogy új lendületet adjon a gyengélkedő szektornak. Alig egy évvel kinevezése után felmondott és azonnal hatállyal elhagyja a céget. 

A vezér korábban 22 éven keresztül dolgozott a Morgan Stanley-nek és a befektetési bank igazgatása mellett az UBS igazgatótanácsának is tagja volt – írja a Times Online. A pénzintézet a múlt héten közölte, hogy 2 milliárd svájci frankos (392 milliárd forint) veszteséget könyvelt el az első negyedévben.  A Johansson által igazgatott üzletág önmagában mintegy 50 milliárd dolláros (11 milliárd forint) mínuszt termelt a válság kezdete óta.

Az április közepén született bejelentés alapján a vállalat az idén elbocsátja 8700 alkalmazottját, miután tavaly minden idők legnagyobb svájci vállalati veszteségét szenvedte el, és a visszaesés egyelőre folytatódik. A világszerte 76 200 embert foglalkoztató bank tavaly 20,517 milliárd svájci frank veszteséget termelt a folytatódó tevékenységekből.

Már 2007-ben, amikor még csak bontakozott az Egyesült Államokból induló "nem elsőrendű válság", is már 5,111 milliárd frankos vesztesége volt. Igaz, a megelőző öt évben összesen 42,423 milliárd frank adózott eredményt ért el a UBS.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.