BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutálisan erősödött a forint

A hazai deviza árfolyama szerda délután 295,40 forintra erősödött az euróval szemben, míg kora reggel még 299 forint közelében járt a kurzus.

 A forint erősödik a dollár ellenében is, délután 222,80 forinta került az amerikai fizetőeszköz, de a svájci frank ára is lefelé tart: 194,5 forintba kerül az alpesi ország devizája.

A forint erősödését támogathatta, hogy szerdán tette közzé a statisztikai hivatal (KHS) a februári külkereskedelmi mérleg adatait. Az év második hónapját aktívummal zárta a külkereskedelem, elsősorban a fogyasztás csökkenése okán fellépő import zuhanásnak (32 százalékkal esett a behozatal). Samu Jánost, a Concorde Értékpapír Zrt elemzőjét idézi a Bloomberg hírügynökség, aki szerint az import esését a lakossági fogyasztás zuhanása és a beruházásokhoz szükséges behozatal visszaszorulása idézi elő. Mindezek hatására szűkülhet a külső hiány az év végére- teszi hozzá a szakértő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.