BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erste-csoport: indul a részvénykibocsátás

Megkezdi a legfeljebb 2,7 milliárd euró összegű osztrák állami tőkejuttatáshoz kapcsolódó kombinált részvénykibocsátást az Erste Group Bank AG - áll a társaságnak az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kombinált részvénykibocsátás két elemből áll: jogosultsági alapon történő és nyilvános kibocsátásból. A tőkejuttatáshoz kapcsolódó értékpapírok jegyzési árfolyama részvényenként ezer euró, ami megegyezik a névértékkel.

A tőkejuttatáshoz kapcsolódó részvények nem rendelkeznek szavazati joggal, nem járnak a részvényállomány felhígulásával, nem jogosultak a ki nem fizetett osztalékra, nem átválthatók, valamint egyenrangúak a törzsrészvényekkel. A jelenlegi részvényesek is jegyezhetnek az összesen legfeljebb 2,7 milliárd euró értékű tőkejuttatáshoz kapcsolódó értékpapírokból, mégpedig a jegyzési árfolyammal megegyező árfolyamon, valamint olyan arányban, hogy 118 jelenleg birtokolt részvény ellenében jegyezhető egy darab, a tőkejuttatáshoz kapcsolódó értékpapír.

A tőkejuttatáshoz kapcsolódó, ám a jegyzési jogosultsággal nem érintett értékpapírokat magán- és intézményi befektetők jegyezhetik le Ausztriában, Németországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában, valamint intézményi befektetők egyéb országokban. A jegyzési időszak jogosultsági alapon történő és nyilvános kibocsátás esetében egyaránt 2009. április 15-től várhatóan 2009. április 29-ig tart (beleértve az időszak első és utolsó napját is). A tőkejuttatáshoz kapcsolódó értékpapírok kibocsátására 2009. május 13-a körül kerül sor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.