BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra 50 dollár alatt - Az olajár is befejezte a ralizást

A gyengélkedő tőzsdék és az amerikai gazdasággal kapcsolatos rossz hírek következtében csökkent az olaj ára, délutánra 48 dollárnál is kevesebbet kértek egy hordó fekete aranyért.

A májusi jegyzésű nyersolaj 1,32 dolláros eséssel 47,83 dolláros hordónkénti árra csökkent délre az európai elektronikus tőzsdén. A mai napon az olaj követte a részvényárfolyamokat, amelyek az elmúlt hetek ralija után ismét lefelé indultak – jelenti az AP.

A Dow 2,3 százalékkal csökkent, az Alcoa pedig 497 millió dolláros veszteséget jelentett az első negyedévben. Sem az ipar sem a gazdasági kilátások nem kedveznek az olajár emelkedésének.

A Commodity Warrants Australia elemzője szerint az elmúlt időszak olaj raliját a fiskális csomagoktól remélt élénkítő hatás idézte elő, a csomagok tényleges eredményei azonban egyelőre nem érezhetőek. A St. John''s University szakértője szerint az olajárak egy ideig a jelenlegi szint körül mozognak majd. Anthony Sabino úgy véli: a bizonytalanság és az amerikai gazdaság gyengesége 50 dollár alatt tartja a fekete arany árát.

Az OPEC március végén közölte: 75 dolláros olajárra számít idén. Az olajexportáló országok az elmúlt négy hónapban nem mérsékelték a termelést, a szervezet május végén tanácskozik újra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.